Trouwen in het buitenland

Wat betreft trouwen in het buitenland mag ik mezelf ervaringsdeskundige noemen. In 1997 gaven mijn lief en ik elkaar het jawoord in het Schotse Gretna Green. Volgens de oude traditie werd ons huwelijk afgehamerd op het aanbeeld van de oude smidse en kusten we elkaar onder de kissing gate.

Het was een geweldige dag hoewel het, natuurlijk, je bent in SchotlandTrouwen in het buitenland blog, flink regende.

De meeste bruidsparen die willen gaan trouwen in het buitenland zullen natuurlijk juist op zoek zijn naar een plaats met veel zonzekerheid. En wat zijn er dan een prachtige plekken te vinden. Een kasteeltje in Frankrijk, een citroenboomgaard in Italië of een Oostenrijkse bergtop!

Een huwelijk brengt veel regelwerk met zich mee, en dat geldt natuurlijk helemaal voor een huwelijk in het buitenland. Allereerst moet je uitzoeken of je er wel voor de wet kunt trouwen als je er niet woont. Wanneer dit niet kan of je wilt jezelf een hoop werk besparen kan je voor de ceremoniële optie kiezen. Je trouwt op een gratis moment, voor de wet in Nederland en op je huwelijksdag in het buitenland kun je dan je ceremonie precies zo inrichten als je zelf wilt. Met je eigen trouwambtenaar!

Hoe ver weg je wilt gaan hangt natuurlijk ook af van wat je van je gasten kunt vragen. En misschien is die boerderij in de Ardennen dan net wat haalbaarder dan het landgoed op Sardinië.

Denk wel na of het gaat lukken om alles zelf te regelen. Er zijn genoeg weddingplanners die gespecialiseerd zijn in trouwen in het buitenland. Zij hebben de juiste contacten om jullie verder te helpen.

En wanneer alle praktische zaken geregeld zijn en je gaat nadenken over de invulling van de ceremonie vergeet dan ook de muziek niet. Laat je inspireren door je omgeving en ga op zoek naar mooie liedjes over “amore” of “amour”.

Ik denk (en reis) graag met jullie mee!