Internationaal huwelijk

Wat is het toch mooi om te zien dat de liefde zich niets aantrekt van landsgrenzen, taalbarrières of cultuurverschillen. Wanneer alle bureaucratische hordes genomen zijn (en geloof me, dat zijn er heel wat!) en de hele papierhandel in orde is, kunnen jullie je verheugen op een prachtige dag.
Het eerste internationale huwelijk dat ik voltrok telde maar liefst 11 verschillende nationaliteiten op de gastenlijst! Dit kwam met name omdat de bruid uit Chili  heel veel nieuwe vriendinnen had gemaakt bij de inburgeringscursus!
Gelukkig was de gemeenschappelijk taal Engels en werd het een hele bijzondere ceremonie.

Bij een internationaal huwelijk is het mooi om de tradities van de landen ook een plek te geven op de huwelijksdag. Je kunt je de Schotse bruidegom in kilt voorstellen maar heb je weInternationale trouwceremoniel eens gehoord van gasten die op het huwelijk met het servies gaan gooien? Dit schijnt zowel in Duitsland als in Griekenland het bruidspaar geluk te brengen.      Bij een Nederlands-Chinees-Amerikaans huwelijk was ik getuige van een traditionele theeceremonie voorafgaand aan de trouwceremonie. Heel bijzonder om mee te maken! En na heel lang oefenen kon ik voor dit bruidspaar zelfs een Chinees liedje ten gehore brengen.
Want juist met muziek kan je de landsgrenzen doorkruisen. Zo zong ik voor een Zuid Afrikaanse bruidegom een heel lief liedje: As ek een dag oud is.
En zeg nou zelf: “Die lewe se paadjes waar hul ook mag draai” klinkt toch veel leuker dan: “Wat de toekomst brengen mag”?