De vijf leukste ringendragers!

Een van de mooiste momenten in de trouwceremonie is natuurlijk het moment waarop je de ring aan elkaars vinger schuift.ringen wisselen trouwceremonie En dan is het nog mooier als deze ringen door een bijzonder persoon of op een bijzondere manier naar jullie toe gebracht worden. Hier heb ik de vijf leukste ringendragers voor je op een rijtje gezet!

Kinderen

Natuurlijk zijn kinderen de meest voor de hand liggende ringendragers, maar dat maakt ze niet minder leuk. Als jullie zelf al kinderen hebben is dit een mooie manier om ze een eigen (en heel belangrijke taak) te geven in de ceremonie. En hebben jullie zelf nog geen kinderen maar wel een schattig neefje of nichtje Bruiloft kinderendan kan je dit aan hem of haar vragen. Vaak wat beduusd onder alle aandacht loopt jullie bruidsjonker of bruidsmeisje dan door het middenpad om jullie plechtig de ringen te overhandigen. Dit moment gaat gegarandeerd een paar hele mooie foto`s opleveren. Meer ideeën om kinderen bij jullie ceremonie te betrekken vind je hier.

Opa of oma

Je kunt natuurlijk je jongste gast vragen om ringendrager te zijn maar waarom niet jullie oudste gast? Wanneer jullie in de bijzondere omstandighedenringwarming-ceremonie verkeren  dat jullie opa of oma nog bij het huwelijk aanwezig is kan het bijzonder zijn als hij of zij de ringen brengt. Een mooie manier om de bijzondere band die je hebt met de oudere generatie te benadrukken. En hopelijk geeft opa of oma op deze manier ook wat levenswijsheid aan jullie door.

Jullie viervoeter

ringdrager-hondZijn jullie verzot op jullie hond en willen jullie deze graag bij de ceremonie hebben, dan kan dit een leuk idee zijn. Ok, toegegeven, dit werkt waarschijnlijk wat beter wanneer je het baasje bent van een goed getrainde labrador dan van een eigenwijze beagle. Maar met een beetje oefenen en de juiste beloning moet het te doen zijn. De ringen bevestig met een lintje aan de halsband of op een kussentje op de rug.  Misschien wel even checken of er geen katten in de buurt zijn!

 

 

 

Roofvogels

Een echt spectaculaire verrassing tijdens de ceremonie krijg je wanneer je de ringen laat brengen door een roofvogel. Er zijn verschillende bedrijven ringen-roofvogelsdie hiervoor getrainde vogels houden. Je kunt de vogel op je hand laten landen (natuurlijk wel met een beschermende handschoen) of misschien durven jullie bruidskinderen dat wel aan? In dat geval kan er van te voren geoefend worden. Ook in een wat grotere binnenruimte zoals een kerk kan het laten aanvliegen door bijvoorbeeld een uil een prachtig effect geven. Kijk eens op de website van De Valk  roofvogels voor meer informatie.                                                  Foto:W.Wilmers

Iedereen!

Iedereen? Ja iedereen! Al jullie gasten kunnen ringendrager zijn. Dit komt oorspronkelijk uit Amerika en heet een “ringwarming ceremony”. Tijdens jullie ceremonie worden de ringen doorgegeven onder jullie gasten. Elke gast kan dan in gedachten een persoonlijke wens of gedachte meegeven aan jullie trouwringen. Wanner de ringen bij jullie aankomen zijn ze letterlijk warm geworden van alle goede wensen! Geef je ringwarming-ceremonie-2ceremoniemeester de opdracht om in de gaten te houden of het allemaal vlotjes verloopt. Wanneer je heel veel gasten hebt kunnen ze ook voor aanvang van de ceremonie de ringen even vasthouden en ze instralen met hun beste wensen. Een bijzonder ritueel waarbij je alle gasten betrekt bij jullie trouwceremonie.