Ceremonie bloopers! Zo kun je ze voorkomen!

Ok, je hebt nooit helemaal alles in de hand. Maar sommige zaken die mis kunnen gaan tijdens de trouwceremonie kan je voorkomen.
Hier enige horrorverhalen en tips om te zorgen dat deze dingen jou niet overkomen.

 

De haspelende trouwambtenaar

Wie herinnert zich niet de hilarische rol van Rowan Atkinson in de film Four weddings and a funeral?
Als je echt pech hebt kan het zijn dat je geen vlotte trouwambtenaar treft maar een stoffig type die eerst een heel verhaal houdt over jullie trouwlocatie of net de verkeerde oubollige grapjes maakt.
En het zal je maar gebeuren dat de ambtenaar tijdens het jawoord de verkeerde naam opleest!
Om dit soort situaties te voorkomen zou je kunnen overwegen je eigen trouwambtenaar mee te nemen. Het kost je meer dan een ambtenaar van de gemeente maar je kunt dan iemand kiezen die je zelf leuk vind en die echt bij jullie past.

Bovendien sluit een freelance trouwambtenaar meestal veel minder huwelijken per week dan iemand van de gemeente dus de kans dat hij of zij zich vergist is een stuk kleiner.

 

trouwceremonie

 

 

De Nee-zegger

Jouw aanstaande is er vast niet één maar ze bestaan echt!
Grapjassende bruidegommen die na het“wat is daarop jouw antwoord” van de ambtenaar zeggen: “Nou, daar moet ik nog even over nadenken hoor!” of “Alleen als jij elke avond de afwas doet!”
Wat HET moment had moeten zijn tijdens jullie ceremonie wordt zo een koude douche.
De ambtenaar zal de bruidegom daarna nog één keer de vraag stellen. Komt er dan geen bevestigend antwoord dan kan de ambtenaar opstappen en wordt er niet getrouwd.
Dus heeft jouw verloofde wel een wat minder goede timing qua grapjes? Of zou hij behoorlijk nerveus kunnen zijn? Voor alle zekerheid kan je het van te voren eens (grappend) ter sprake brengen dat je toch echt een welluidend “Ja” verwacht.

 

_DSC9608

Klein leed

Verwachten jullie veel kinderen bij de trouwceremonie? Dat kan een hele gezellige en vrolijke sfeer geven. Maar het kan ook leiden tot veel lawaai,gehuil en weinig aandacht voor het bruidspaar.
Zorg dat je van te voren een goed overzicht hebt van hoeveel kinderen er zullen zijn en in welke leeftijdscategorie.
Bespreek met vrienden en familie die heel kleine kinderen bij zich hebben wat ze doen wanneer één van hun oogappeltjes het op een brullen zet (even de zaal verlaten!).
Laat ook je trouwambtenaar weten hoeveel kinderen er komen.Een goede trouwambtenaar zal daar in de speech rekening mee houden en de kinderen betrekken in het geheel.  De beste remedie tegen verveling voor de kleintjes is om ze zoveel mogelijk een taak te geven tijdens de ceremonie.
Je kunt denken aan bruidsmeisjes en jonkers,ringendragers en voor je eigen kinderen of lievelingsneefjes/nichtjes het tekenen van een kinderakte.

 

wedding bloopers

 

 

Gasten

Natuurlijk nodigen jullie al je favoriete familieleden en vrienden uit voor de ceremonie. Maar soms zijn er mensen die ook graag een rol willen spelen tijdens de ceremonie.
Wat te denken van een grappig bedoeld grote fotocollage van al jouw of zijn exen in de trouwzaal?  Of zijn lievelings-oom die graag iets tegen jullie wil zeggen en vervolgens een niet te stoppen verhaal houdt doorspekt met schuine grapjes?
Wees duidelijk tegen je vrienden en familie dat dit soort goedbedoelde inbreng prima is voor later op het feest maar niet geschikt is tijdens de ceremonie.
Laat ook je ceremoniemeester (of weddingplanner als je die hebt) hier een oogje op houden.

 

Zoals gezegd kun je niet alles van tevoren bedenken. Maar als je tijdig begonnen bent met het plannen van jullie bruiloft en goede hulp hebt gehad kan de ceremonie een prachtig hoogtepunt van jullie dag worden.
En dan staat jullie nog maar één ding te doen: genieten.
Want dat zou de grootste ceremonieblooper zijn, als je vergeet te genieten van het moment, want het is over voor je “Ja” kan zeggen.