Buiten trouwen

Buiten trouwen is de droom van veel bruidsparen. Een strak blauwe hemel en een stralende zon! Trouwen in een prieeltje in de kasteeltuin, een eilandje in het meer of aan het strand met de ruisende golven op de achtergrond.

Helaas kan zelfs de grootste ‘bridezilla’  één ding niet onder controle houden: het weer. Dus mijn eerste tip als je graag buiten wilt trouwen: zorg dat er een goede slecht-weer optie is.

Buiten trouwenWanneer je op een landgoed of kasteel trouwt zullen de medewerkers van de locatie enkele uren voor de ceremonie beslissen of deze buiten kan plaatsvinden (lang leve buienradar!) Bij sommige locaties moet je extra betalen voor de buiten-optie, ook als deze niet doorgaat. Even checken zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Er zijn ook bedrijven die hele mooie tenten verhuren. Wanneer ze aan de zijkanten open zijn heb je toch het “buiten trouwen gevoel” maar met een dak boven je hoofd.

Droomlocatie en droomomgeving

Als je bij je droomlocatie gaat kijken, let dan op de omgevingsgeluiden. Hoor je voortdurend de snelweg? Of is er een vliegveld in de buurt?

Tijdens de idyllische bruiloft van Wendy van Dijk op Ibiza vloog er steeds een reclamevliegtuigje over met de tekst “all you need is love”. Leuke verrassing van haar werkgever. Je kon alleen niets meer verstaan…

Trouwceremonie buiten

Als je buiten trouwt zijn er bijzondere dingen die je kunt toevoegen aan de ceremonie. Wat dacht je van de ringen laten aanvliegen door een roofvogel (nee, hij gaat er echt niet mee vandoor!) Of de ceremonie afsluiten met het oplaten van heliumballonnen met daaraan gelukwensen van jullie gasten. Of, heel romantisch, samen met je geliefde vlinders laten wegfladderen.

Trouwen in het buitenland

Buiten trouwen kan dus geweldig zijn als de weergoden jullie gunstig gezind zijn.
Als je regen op je trouwdag echt wilt uitsluiten kun je overwegen in het buitenland te trouwen. Maar dat is een onderwerp voor een ander blog!